Şcoala Nicolae Titulescu Călăraşi - Şcoală Europeană pentru a treia oară

certificatSE2019 se31 trofeu2019
certificatSE2016
 
certificatSE  plachetaSE 

În anul 2013, la cea de-a X-a ediţie a Competiţiei Naţionale „Şcoală Europeană”, organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, Şcoala „NICOLAE TITULESCU" Călăraşi era prima școală din județul Călărași care a obținut titlul de „Şcoală Europeană”. Certificatul are o valabilitate de trei ani, iar şcoala noastră a candidat din nou la ediţiile din 2016 și 2019 pentru redobândirea titlului. 

În anul 2019, la cea de-a XVI-a ediție a competiției „Școală Europeană”, au participat 136 de unități de învățământ preuniversitar din 37 de județe și din capitală, dintre care au fost desemnate câștigătoare 87. Școala „Nicolae Titulescu” este singura școală din județul Călărași câștigătoare la competiția din acest an și singura care a obținut acest prestigios titlu pentru a treia oară.

Ministerul Educaţiei Naţionale a organizat marți, 4 iunie 2019, la Palatul Parlamentului (Sala „C. A. Rosetti”), festivitatea de premiere a unităţilor de învăţământ câștigătoare ale competiției. La festivitate au fost prezenți: Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației Naționale; Ionel Florian Lixandru, Secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar; Camelia Gavrilă și Liviu Marian Pop, președinți ai Comisiilor pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera deputaților și Senat; Marinica Stoian, Inspector general în Ministerul Educaţiei Naţionale; Monica Calotă, Director al Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale; delegațiile celor 87 de școli câștigătoare ale competiției. Delegația Școlii „Nicolae Titulescu” a fost compusă din: prof. Niculai Mirică – director, prof. Adriana Constantin – director adjunct, prof. Adriana Olaru – responsabil cu programe europene și eleva Maria Iuliana Grosu; din partea Inspectoratului Școlar Județean Călărași au participat prof. Elena Mihăilescu – Inspector școlar general și prof. dr. Nicolae Micescu, Inspector școlar pentru proiecte educaționale.

Fiecare unitate de învăţământ a primit certificatul „Şcoală Europeană 2019” pentru o perioadă de 3 ani, trofeul „Şcoală Europeană 2019” şi un premiu în valoare de 5000 lei pentru dotări. Certificarea şcolilor cu titlul Şcoală Europeană le conferă recunoaştere şi prestigiu în cadrul comunităţilor educaţionale, iar eforturile pe care le fac pentru menţinerea titlului obţinut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi proiecte.

În proiectele derulate la nivel naţional şi internaţional, şcoala noastră a promovat valorile europene: egalitatea de şanse, educaţia pentru dezvoltare durabilă, educaţia pe tot parcursul vieţii. Titlul de „Școală Europeană” reprezintă o confirmare a performanțelor obținute de școala noastră în realizarea unei educații de calitate prin dezvoltarea dimensiunii europene a educației; este rezultatul eforturilor cadrelor didactice, elevilor, echipei manageriale și părinților. Acest titlu ne onorează, și, în același timp, ne obligă să ne menținem la standarde europene prin perfecționarea abilităților de cooperare europeană, prin valorificarea experienței dobândite în proiectele derulate în scopul inovării didactice.

4 iunie 2019, Palatul Parlamentului