An școlar 2019-2020

 
Elevă de nota 10

Vineri, 13 septembrie 2019, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Călărași a avut loc festivitatea de premiere a absolvenților care au obținut media 10 la examenele naționale. Guvernul României a acordat premii în cuantum de 1000 lei elevilor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională din iunie 2019. Printre aceștia se află și Lazăr Diana Ana Maria, elevă a Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu”.

Felicitări și succes în continuare!

Imagini de la eveniment

Deschiderea anului școlar 2019-2020

Luni, 9 septembrie 2019, a avut loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2019-2020, la care au participat elevi, cadre didactice și părinți. La festivitate au fost prezenți domnul primar Drăgulin Daniel Ștefan și domnul prefect Iacob George, care au urat elevilor și cadrelor didactice mult succes în noul an școlar.

Imagini de la festivitate

Centenar - fii mândru că ești român

Programul de activități dedicate Centenarului Marii Uniri a debutat cu proiectul „Centenar - Fii mândru că ești român”. Proiectul s-a derulat în perioada 16 octombrie - 1 decembrie 2018 și a avut ca scop celebrarea centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 și întărirea încrederii elevilor în capacitățile creatoare ale poporului român. Activitățile proiectului au fost realizate de elevii clasei a VI-a A, sub coordonarea profesorului Lucien Constantin. Portofoliul proiectului conține şase cântece corale patriotice, şase cântece corale prelucrare folclorică, 12 cântece instrumentale, 12 cântece vocale şi trei poezii. Acestea au fost prezentate, timp de 6 săptămâni, tuturor elevilor școlii.

În școală s-au organizat diferite expoziții de desene, grafică și pictură în care elevii și-au exprimat sentimentele față de mărețul act. De asemenea, au fost organizate excursii tematice care i-au făcut pe copii să vibreze văzând istoria la fața locului. 

Elevii școlii au organizat programe artistice dedicate Centenarului (cântece patriotice, poezii, dansuri populare și tematice), menite să-i cinstească pe înaintași, dar și să le dezvolte potențialul creativ și spiritul civic.

Imagini de la activități

An școlar 2018-2019

 

Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi - „Şcoală Europeană” pentru a treia oară

Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu" Călăraşi a obţinut, pentru a treia oară, titlul „Şcoală Europeană", valabil pe o perioadă de 3 ani. În anul 2013, Şcoala „Nicolae Titulescu" a fost prima şcoală din judeţul Călăraşi care a obținut acest titlu, la cea de-a X-a ediţie a Competiției Naționale „Școala Europeană”, organizată de Ministerul Educației Naționale. Titlul a fost recâștigat din nou la ediția a XIII-a, în 2016, și la ediția a XVI-a, din 2019, la care au participat 136 de unități de învățământ preuniversitar din 37 de județe și din capitală. Dintre cele 87 de unități de învățământ câștigătoare, doar școala noastră este din județul Călărași, fiind totodată singura școală din județ care a obținut de 3 ori acest titlu. 

Ceremonia de decernare a distincţiei a avut loc marți, 4 iunie 2019, la Palatul Parlamentului, în prezența doamnei Ecaterina Andronescu, ministrul educației. Din partea şcolii noastre a participat o delegaţie compusă din prof. Mirică Niculai - director, prof. Constantin Adriana - director adjunct, prof. Olaru Adriana - responsabil cu programe europene şi eleva Grosu Maria Iuliana. De la Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi au participat prof. Mihăilescu Elena - inspector școlar general și Micescu Nicolae, inspector școlar pentru proiecte educaționale.

Școlile premiate au primit certificatul și trofeul „Școală Europeană” și un premiu de 5000 de lei pentru dotări.

Imagini de la festivitatea de la Palatul Parlamentului

Premiul I la „Can Art&Design Festival”

Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași a obținut Premiul I la cea de-a V-a ediție a Festivalului „Can Art&Design Festival” cu lucrarea Big Ben, cea mai apreciată lucrare și câștigătoarea premiului în valoare de 2000 euro. Premiul a fost oferit de Asociația ALUCRO.

ALUCRO este singura asociație non profit din România care desfășoară proiecte de mediu ce vizează exclusiv colectarea selectivă și reciclarea dozelor din aluminiu. Cu o bogată experiență acumulată în cei peste 8 ani de activitate, Asociația a implementat în țara noastră platforma europeană Every Can Counts, care se desfașoară în prezent în 12 țări.

„Can Art&Design Festival” este primul concurs cu premii din România care își propune să inspire comunitatea către refolosirea dozelor din aluminiu, prin realizarea de obiecte și structuri de mari dimensiuni care să reflecte utilitatea unei doze din aluminiu, post-consum.

Construcția Big Ben realizată din doze de aluminiu de școala noastră are o înălțime de de 393 cm și conține 1037 de doze. Alte materialele folosite au fost: OSB, carton, profile de aluminiu, silicon, primer, spray-uri auto bej stelar și bej auriu, cifre magnetice pentru ceas.

Elevii claselor a II-a D și I D au fost premiati marți, 30 octombrie 2018, la București, fiindu-le înmânate diplome individuale, o diplomă colectivă și o diplomă pentru coordonatorul proiectului, prof. înv. primar Radu Cristina. La premiere, eleva Iris-Maria Stanciu din clasa a II-a D a luat cuvântul și a mulțumit organizatorului și sponsorului pentru onoarea de a participa la acest eveniment. După festivitatea de premiere, cei 28 de elevi au luat masa și au vizionat un film de animație 3D. Toate costurile, inclusive cele de deplasare, au fost suportate de către sponsor.

Ceea ce au realizat acești copii împreună cu părinții și cadrele didactice implicate în proiect constituie un real exemplu pentru noi, adulții. De această dată, ei ne-au arătat că vârsta nu are importanță când ești motivat de o cauză și că voința bate obișnuința. Suntem siguri că ei vor fi adulții responsabili de mâine și că viitorul nostru va fi verde.” A declarat Adina Magsi, director general Alucro.

Imagini de la eveniment 

Școala „Nicolae Titulescu” își menține statutul de Eco-Școală 

Joi, 23 mai 2019, Școala „Nicolae Titulescu” a fost reevaluată pentru menținerea statutului de Eco-Școală și a Steagului Verde de către o comisie a Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), coordonatorul național al Programului Mondial Eco Școala. 
Comisia a vizitat mai multe clase și a stat de vorbă cu elevii despre problemele de mediu și activitățile realizate în ultimii doi ani în cadrul proiectului Managementul deșeurilor și curtea școlii.
Membrii comisiei au vizitat expoziția cu produsele realizate de elevi în cadrul activităților ECO: obiecte din materiale reciclabile, postere, desene.
Comisia a felicitat elevii și profesorii coordonatori pentru rezultatele obținute în derularea proiectului.

Concursul „Ion Barbu-Dan Barbilian" - ediția a XXIII-a

În perioada 26 - 28 octombrie 2018 a avut loc la Călăraşi ediţia a XXIII-a a Concursului cu participare internațională „Ion Barbu-Dan Barbilian", organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi. Concursul de matematică pentru clasele V-VIII s-a susţinut la Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi. La concurs au participat 313 elevi din 12 judeţe, municipiul Bucureşti și Bulgaria. 
Sâmbătă, 27 octombrie 2018, la Şcoala „Nicolae Titulescu" a avut loc şi Concursul „Mathematical Danube Competition", la care au participat 66 elevi din loturile lărgite de juniori și seniori ale României şi loturile reprezentative ale Bulgariei și Republicii Moldova.
Subiectele şi rezultatele de la concursuri se găsesc în pagina concursului.

Educația ne unește

Joi, 23 mai 2019, la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași a avut loc dezbaterea pe marginea proiectului „Educația ne unește”. Au participat  cadre didactice, personal didactic auxiliar și nedidactic.
Dezbaterea a fost interesantă, animată, constructivă.

Imagini de la dezbaterea viziunii „Educația ne unește”, organizată la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” CăIărași

An școlar 2017-2018


Proiectul umanitar „Nouă ne pasă”

Școala „Nicolae Titulescu” a participat la programul umanitar „Nouă ne pasă” prin donații pentru achiziția de aparate pentru Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Călărași.

Luna plantării arborilor

În cadrul manifestării „Luna plantării arborilor” din ziua de 15 martie 2019, 19 elevi de la clasa a VII-a A, însoțiți de prof. Mirică Niculai - director și prof. Chițu Costel - director adjunct, au plantat 620 de puieți de plop euramerican, pe o suprafață de 1,24 ha în zona Chiciu. În cadrul evenimentului „Ziua porților deschise” din 11 iunie 2019, ei au vizitat suprafața plantată pentru a observa modul cum au pornit în vegetație și lucrările manuale și mecanice executate. Șeful Ocolului Silvic Călărași, inginer Cheșcă Iulian Ionuț, le-a făcut o prezentare și un scurt istoric al Ocolului Silvic Călărași.

Aprilie 2018: 17 elevi calificaţi la etapa naţională a olimpiadelor şcolare!

Olimpiada de Limba şi literatura română
- Găbreanu Bianca, clasa a V-a (prof. Chirea Mădălina)
- Fierea Adina Mihaela, clasa a VII-a (prof. Iordache Daniela)
Concursul național „Lectura ca abilitate de viață”
- Chiru Emilia Ștefania, clasa a VI-a (prof. Ghioca Elena)
Concursul interdisciplinar „Cultură și spiritualitate românească”
Ileana Maria Cristina, clasa a VI-a (prof. Ghioca Elena și Dima Nicoleta)
- Fierea Adina Mihaela, clasa a VII-a (prof. Iordache Daniela și Dima Nicoleta)
Olimpiada de lingvistică
- Vișinescu Adelina Mihaela, clasa a VI-a (prof. Ghioca Elena)
Concurs de lectură și interpretare transcurriculară „Ionel Teodoreanu” 
-
Savu Mirela Bianca, clasa a V-a (prof. Chirea Mădălina)
Olimpiada de matematică
Grosu Maria Iuliana, clasa a VI-a (prof. Iordache Camelia)
Olimpiada de fizică
- Dima Cătălin Alexandru, clasa a VI-a (prof. Șerban Netti Nicoleta)
- Tudorache Ștefan, clasa a VI-a (prof. Șerban Netti Nicoleta)
- Culea Gabriel Alexandru, clasa a VIII-a (prof. Șerban Netti Nicoleta)
Olimpiada de geografie
- Culea Gabriel Alexandru, clasa a VIII-a (prof. Chițu Costel)
Concursul Național de geografie „Terra”
- Deacu Antonio Iulian, clasa a V-a (prof. Chițu Costel)
- Anton Marius Iulian, clasa a VI-a (prof. Chițu Costel)
Olimpiada de educație tehnologică
- Jelescu Ana Maria, clasa a VI-a (prof. Gherghinciu Anișoara)
- Constantin Nichi Laurențiu, clasa a VIII-a (prof. Gherghinciu Anișoara)
Olimpiada sportului școlar - cros
- Constantin Nichi Laurențiu, clasa a VIII-a (prof. Dimcea Claudia)

Premii la concursul LuminaMath 2019

Miercuri, 17 aprilie 2019, a avut loc festivitatea de înmânare a diplomelor elevilor din Școala „Nicolae Titulescu” premiați la Concursul de matematică LuminaMath.

Imagini de la eveniment

Premierea elevilor calificați la etapa națională a olimpiadei de fizică și matematică

Vineri, 30 martie 2018, în sala de festivități a școlii noastre, a avut loc întâlnirea dintre domnul Petre Gheorghe - reprezentant al sponsorului Corina Oana Bondi, profesor universitar la Facultatea de Medicină, Universitatea Pittsburg, Pennsylvania (SUA) și elevii calificați la etapa națională a olimpiadelor de fizică și matematică.

Doamna Corina Oana Bondi, fostă elevă a școlii noastre, lucrează în domeniul neuroștiințelor, la Centrul Safar de pe lângă Universitatea Pittsburg. Colaborarea cu școala noastră a început în urmă cu 4 ani, când prof. dr. Bondi a hotărât să susțină olimpicii de top calificați la etapa națională a olimpiadelor de matematică și fizică, în semn de recunoștință pentru formarea excepțională de care a beneficiat în această școală.

Elevii calificați la etapa națională, la disciplina fizică: Culea Gabriel Alexandru (clasa a VIII-a E), Dima Cătălin Alexandru (clasa a VI-a F), Tudorache Ștefan (clasa a VI-a A) îndrumați de doamna profesoară Șerban Netti și eleva Grosu Maria Iuliana (clasa a VI-a F) la disciplina matematică, îndrumată de doamna profesoară Iordache Camelia, au fost recompensați, fiecare, cu un premiu în valoare de 100 USD.

A fost un moment festiv în care elevii premiați, dar și cei care au asistat, au primit sfaturi de viață de la un om cu multă experiență, domnul inginer Gheorghe Petre, care le-a vorbit despre valori morale, patriotism și dorința de autodepășire.

Contract de sponsorizare 2018

Imagini de la festivitate

Premierea elevilor calificați la etapa națională a olimpiadei de fizică și matematică

Marți, 9 aprilie 2019, în laboratorul de fizică al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” Călărași, a avut loc întâlnirea dintre domnul Petre Gheorghe, reprezentant al sponsorului Corina Oana Bondi, profesor universitar doctor la Facultatea de medicină, Universitatea Pittsburgh, Pennsylvania, S.U.A. și elevii calificați la etapa națională a olimpiadelor de matematică și fizică.

Doamna Corina Bondi, fostă elevă a școlii noastre, cu care ne mândrim, lucrează în domeniul cercetării neurologice la Centrul Safar de pe lângă Universitatea Pittsburgh. În anul 2015 a fost distinsă cu titlul de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Călăraşi”, prin Hotărâre a Consiliului Local, pentru merite deosebite în întreaga activitate desfăşurată şi reprezentarea la nivel internaţionl a Municipiului Călăraşi.  În urmă cu cinci ani, doamna profesor dr. Bondi a hotărât să susțină olimpicii calificați la etapa națională a olimpiadelor de matematică și fizică, în semn de recunoștință pentru formarea excepțională de care a beneficiat în această școală. Începând cu anul 2017, a cooptat un nou sponsor pentru școală, profesor dr. Anthony E. Kline, fost mentor și actual coleg, care dorește să susțină peformanța în domeniile chimie și biologie.

Elevii calificați în acest an la etapa națională: Grosu Maria Iulia, clasa a VII-a F, matematică, (îndrumător prof. Iordache Camelia) și Tudorache Ștefan, clasa a VII-a A, fizică,  (îndrumător prof. Șerban Netti), au primit fiecare un premiu în valoare de 100 USD.

Ca de fiecare dată, domnul Petre Gheorghe ne-a împărtășit din suflet lucruri interesante despre școală și viață. Elevii premiați, dar și domnul director Mirică Niculai au mulțumit sponsorului pentru generozitate și au apreciat că acest premiu va reprezenta o motivație în plus pentru ca elevii să obțină în continuare rezultate meritorii.

Imagini de la festivitate

Revista şcolii nr. 5

Februarie 2018: a apărut nr. 5 al revistei școlii „Petale de lumină”.
Din cuprins:

  • Rolul familiei în educația copiilor
  • Mai aproape de natură
  • Familia și școala
  • Valențe formative ale activitățolor extrașcolare
  • Proiectele noastre
  • Gânduri de copil
  • Micii noștri artiști
  • Curiozități
  • Probleme distractive.

Aprilie 2019: 17 elevi calificaţi la etapa naţională a olimpiadelor şcolare!

Olimpiada de limba şi literatura română
- Clondir Ana Maria Cosmina, clasa a VI-a (prof. Chirea Mădălina)
Concursul național transcurricular de lectură și interpretare „Ionel Teodoreanu”
- Găbreanu Bianca, clasa a VI-a (prof. Chirea Mădălina)
Olimpiada lectura ca abilitate de viață - nivel I
- Chihaia Anamaria, clasa a VI-a (prof. Chirea Mădălina)
Concursul interdisciplinar „Cultură și spiritualitate românească”
- Savu Mirela Bianca, clasa a V-a (prof. Chirea Mădălina și Dima Nicoleta)
- Fierea Adina Mihaela, clasa a VIII-a (prof. Iordache Daniela și Dima Nicoleta)
Olimpiada de lingvistică
- Dumitrașcu Riana Elena, clasa a VI-a (prof. Chirea Mădălina)
- Vișinescu Adelina Mihaela, clasa a VII-a (prof. Ghioca Elena)
Olimpiada de matematică
Grosu Maria Iuliana, clasa a VII-a (prof. Iordache Camelia)
Olimpiada de fizică
- Tudorache Ștefan, clasa a VI-a (prof. Șerban Netti Nicoleta)
Olimpiada de limba engleză
- Vișinescu Adelina Mihaela, clasa a VII-a (prof. Mitră Magda)
Olimpiada de limba franceză
- Constantin Ioana Maria, clasa a VII-a (prof. Bolboacă Olivia)
Olimpiada de educație tehnologică
- Jelescu Ana Maria, clasa a VII-a (prof. Gherghinciu Anișoara)
Olimpiada de religie
- Chiru Emilia Ștefania, clasa a VII-a (prof. Dima Nicoleta)
Concursul național de geografie „Terra”
- Dima Maria Alexia, clasa a V-a (prof. Chițu Costel)
- Găbreanu Bianca, clasa a VI-a (prof. Chițu Costel)
- Anton Marius Iulian, clasa a VII-a (prof. Chițu Costel)
Concursul interjudețean de geografie „Terra - de la poveste la realitate”
- Găbreanu Bianca, clasa a VI-a (prof. Chițu Costel)

4 iunie 2019, Palatul Parlamentului