An școlar 2019-2020

 

Școala „Nicolae Titulescu” a obținut finanțare pentru un nou proiect Erasmus+

Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași este beneficiara unui nou proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, Acțiunea Cheie1- Mobilități de formare a cadrelor didactice, domeniul Educație școlară.
Titlul proiectului: Educație de calitate și management eficient pentru o școală de succes
Număr de referință: 2020-1-RO01-KA101-078356
Perioada de implementare: 1 iunie 2020 – 31 decembrie 2021
Buget: 41745 euro
Manager de proiect: prof. Olaru Adriana
Scopul proiectului: Creșterea calității educației din Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași prin perfecționarea competențelor metodice și manageriale, în context european, ale celor 49 de profesori de gimnaziu
Obiective:
- Dezvoltarea competențelor profesorilor de gimnaziu de utilizare a strategiilor interactive de predare-învățare prin integrarea eficientă a softurilor educaționale și prin conexiunea dintre teorie și practică
- Îmbunătățirea managementului școlar în învățământul gimnazial din școală prin achiziționarea de cunoștințe și abilități de bază despre noile strategii de management al clasei pentru construirea unui mediu pozitiv, bazat pe încredere în sine, spirit de echipă, lidership
- Prevenirea, gestionarea și reducerea fenomenului de bullying și cyberbullying din gimnaziu prin elaborarea unui plan coerent de politică școlară.

În cadrul proiectului sunt prevăzute 17 mobilități de formare continuă a cadrelor didactice din gimnaziu, în 5 fluxuri:
Fluxul 1: Cursul „ The Best Social Media and Web solutions for your Classroom”, în perioada 14-19 septembrie 2020, la Nisa, Franța (2 participanți)
Fluxul 2: Job shadowing, în perioada 19-24 aprilie 2021, la Colegiul „Jules Verne”, Rivery, Franța (5 participanți)
Fluxul 3: Cursul „Interactive Teaching - Using Educational Games and New Technology in order to enhance learners’ motivation”, în periada 19-25 iulie la Oslo, Norvegia (3 participanți)
Fluxul 4: Cursul „Effective classroom management strategies and ideas for teachers”, în perioada 8-14 august 2021, la Bologna, Italia (4 participanți)
Fluxul 5: „Bullying and cyber bullying”, în periada 29 august-3 septembrie 2021, la Porto, Portugalia (3 participanți)

Participanții la mobilități vor fi selectați printr-un concurs organizat pe baza unei proceduri ce va fi publicată pe site-ul școlii. Mobilitățile vor fi precedate de activități de pregătire tematică, lingvistică și culturală a beneficiarilor.

Rezultate la Evaluarea Națională și anunț privind depunerea contestațiilor

Rezultatele de la Evaluarea Națională

Anunț privind depunerea contestațiilor

Ziua porților deschise

Marți, 3 martie 2020, la Școala „Nicolae Titulescu” Călărași a avut loc „Ziua porților deschise” - o activitate informală și dinamică, la care au participat viitorii elevi de la clasa pregătitoare împreună cu părinții lor. Ei au fost primiți cu multă căldură de elevii de la clasa pregătitoare, de profesorii și conducerea școlii. Activitatea a debutat cu prezentarea școlii și a ofertei educaționale pentru clasa pregătitoare, în anul școlar 2020-2021. În continuare, au vizitat școala și s-au implicat în activitățile organizate la sala de sport. Printre momentele surpriză, menționăm un scurt program artistic realizat de grupul vocal, corul școlii și grupul de dansuri tematice.  

Evenimentul s-a remarcat prin multă emoție din partea piticilor, multă atenție din partea părinților și multă implicare din partea elevilor și profesorilor școlii.

Imagini de la eveniment

Anunțuri importante despre Evaluarea Națională

Intrarea candidaților în săli

Repartizarea candidaților în săli

Repartizarea în săli este valabilă pentru ambele probe scrise (Limba română și matematica).

 1 Decembrie 2019 - Ziua națională a României

Școala „Nicolae Titulescu” a sărbătorit Ziua națională a României printr-un program artistic de cântece populare, o expoziție de costume naționale și produse tradiționale românești și o expoziție de desene tematice, intitulată „Omagiu eroilor neamului”. Elevilor li s-a prezentat un film documentar despre evenimentele istorice din decembrie 2018 și semnificația acestora în contextul realizării Marii Uniri.

Imagini de la eveniment

Concursul „Ion Barbu-Dan Barbilian” - ediția a XXIV-a

În perioada 25 - 27 octombrie 2019 a avut loc la Călărași ediția a XXIV-a Concursului cu participare internaționalăIon Barbu-Dan Barbilian, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Călărași. Concursul de matematică pentru clasele V-VIII s-a desfășurat la Școala „Nicolae Titulescu” Călărași. La concurs au participat 337 de elevi din 12 județe, municipiul București, Bulgaria și Republica Moldova. 
Sâmbătă, 26 octombrie 2019, la Școala „Nicolae Titulescu” a avut loc și Concursul Mathematical Danube Competition”, la care au participat 69 elevi din loturile lărgite de juniori și seniori ale României și loturile reprezentative ale Bulgariei și Republicii Moldova.
Subiectele și rezultatele concursurilor se găsesc în pagina concursului.

An școlar 2018-2019

 

Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi - „Şcoală Europeană” pentru a treia oară

Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu" Călăraşi a obţinut, pentru a treia oară, titlul „Şcoală Europeană", valabil pe o perioadă de 3 ani. În anul 2013, Şcoala „Nicolae Titulescu" a fost prima şcoală din judeţul Călăraşi care a obținut acest titlu, la cea de-a X-a ediţie a Competiției Naționale „Școala Europeană”, organizată de Ministerul Educației Naționale. Titlul a fost recâștigat din nou la ediția a XIII-a, în 2016, și la ediția a XVI-a, din 2019, la care au participat 136 de unități de învățământ preuniversitar din 37 de județe și din capitală. Dintre cele 87 de unități de învățământ câștigătoare, doar școala noastră este din județul Călărași, fiind totodată singura școală din județ care a obținut de 3 ori acest titlu. 

Ceremonia de decernare a distincţiei a avut loc marți, 4 iunie 2019, la Palatul Parlamentului, în prezența doamnei Ecaterina Andronescu, ministrul educației. Din partea şcolii noastre a participat o delegaţie compusă din prof. Mirică Niculai - director, prof. Constantin Adriana - director adjunct, prof. Olaru Adriana - responsabil cu programe europene şi eleva Grosu Maria Iuliana. De la Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi au participat prof. Mihăilescu Elena - inspector școlar general și Micescu Nicolae, inspector școlar pentru proiecte educaționale.

Școlile premiate au primit certificatul și trofeul „Școală Europeană” și un premiu de 5000 de lei pentru dotări.

Imagini de la festivitatea de la Palatul Parlamentului

Școala „Nicolae Titulescu” își menține statutul de Eco-Școală 

Joi, 23 mai 2019, Școala „Nicolae Titulescu” a fost reevaluată pentru menținerea statutului de Eco-Școală și a Steagului Verde de către o comisie a Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), coordonatorul național al Programului Mondial Eco Școala. 
Comisia a vizitat mai multe clase și a stat de vorbă cu elevii despre problemele de mediu și activitățile realizate în ultimii doi ani în cadrul proiectului Managementul deșeurilor și curtea școlii.
Membrii comisiei au vizitat expoziția cu produsele realizate de elevi în cadrul activităților ECO: obiecte din materiale reciclabile, postere, desene.
Comisia a felicitat elevii și profesorii coordonatori pentru rezultatele obținute în derularea proiectului.

Educația ne unește

Joi, 23 mai 2019, la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași a avut loc dezbaterea pe marginea proiectului „Educația ne unește”. Au participat cadre didactice, personal didactic auxiliar și nedidactic.
Dezbaterea a fost interesantă, animată, constructivă.

Imagini de la dezbaterea viziunii „Educația ne unește”, organizată la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” CăIărași

Anunț important

Ca urmare a deciziei Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, cursurile unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, postliceal și profesional se suspendă începând din data de 11.03.2020 până la data de 22.03.2020, inclusiv.
Recomandarea fermă către copii și părinții acestora este de a petrece cât mai mult timp la domiciliu, evitând spațiile publice aglomerate.

4 iunie 2019, Palatul Parlamentului