Premiul I la „Can Art&Design Festival”

Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași a obținut Premiul I la cea de-a V-a ediție a Festivalului „Can Art&Design Festival” cu lucrarea Big Ben, cea mai apreciată lucrare și câștigătoarea premiului în valoare de 2000 euro. Premiul a fost oferit de Asociația ALUCRO.

ALUCRO este singura asociație non profit din România care desfășoară proiecte de mediu ce vizează exclusiv colectarea selectivă și reciclarea dozelor din aluminiu. Cu o bogată experiență acumulată în cei peste 8 ani de activitate, Asociația a implementat în țara noastră platforma europeană Every Can Counts, care se desfașoară în prezent în 12 țări.

„Can Art&Design Festival” este primul concurs cu premii din România care își propune să inspire comunitatea către refolosirea dozelor din aluminiu, prin realizarea de obiecte și structuri de mari dimensiuni care să reflecte utilitatea unei doze din aluminiu, post-consum.

Construcția Big Ben realizată din doze de aluminiu de școala noastră are o înălțime de de 393 cm și conține 1037 de doze. Alte materialele folosite au fost: OSB, carton, profile de aluminiu, silicon, primer, spray-uri auto bej stelar și bej auriu, cifre magnetice pentru ceas.

Elevii claselor a II-a D și I D au fost premiati marți, 30 octombrie 2018, la București, fiindu-le înmânate diplome individuale, o diplomă colectivă și o diplomă pentru coordonatorul proiectului, prof. înv. primar Radu Cristina. La premiere, eleva Iris-Maria Stanciu din clasa a II-a D a luat cuvântul și a mulțumit organizatorului și sponsorului pentru onoarea de a participa la acest eveniment. După festivitatea de premiere, cei 28 de elevi au luat masa și au vizionat un film de animație 3D. Toate costurile, inclusive cele de deplasare, au fost suportate de către sponsor.

Ceea ce au realizat acești copii împreună cu părinții și cadrele didactice implicate în proiect constituie un real exemplu pentru noi, adulții. De această dată, ei ne-au arătat că vârsta nu are importanță când ești motivat de o cauză și că voința bate obișnuința. Suntem siguri că ei vor fi adulții responsabili de mâine și că viitorul nostru va fi verde.” A declarat Adina Magsi, director general Alucro.

Imagini de la eveniment 

4 iunie 2019, Palatul Parlamentului