Concursul „Ion Barbu-Dan Barbilian”

Informaţii privind concursul „Ion Barbu - Dan Barbilian":

În perioada 27 - 29 octombrie 2017, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Călăraşi organizează la Călăraşi ediţia a XXII-a a Concursului interjudețean cu participare internațională „Ion Barbu - Dan Barbilian".

Concursul este cuprins în Calendarul concursurilor naţionale şcolare (organizate în anul şcolar 2017 - 2018, fără finanţare M.E.N.).

Precizări privind organizarea concursului:

1. Concursul de matematică pentru elevii din clasele V-VIII se va desfășura sâmbătă, 28 octombrie, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu" Călăraşi. Au fost invitate să participe loturi reprezentative din 20 de județe, Bulgaria şi Republica Moldova.
2. Programa pentru concurs cuprinde conținuturile parcurse în anii anteriori, iar din programa anului curent, numai capitolele: Numere naturale, mai puțin tema Divizibilitatea numerelor naturale (clasa a V-a); Divizibilitate (clasa a VI-a); Numere raționale și Patrulatere (clasa a VII-a); Numere reale (clasa a VIII-a).
3. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 29 octombrie, începând cu ora 9.30, la sala Barbu Ştirbei.

Subiectele, baremele de evaluare şi rezultatele obţinute la concurs (secţiunile de matematică şi literatură) vor fi publicate pe acest site și vor putea fi accesate dând click pe link-ul corespunzător din barele laterale ale acestei pagini.

Informaţii privind concursul „Mathematical Danube Competition":

Concursul „Mathematical Danube Competition" se va desfăşura sâmbătă, 28 octombrie 2017, între orele 10.00 - 14.00, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu" Călăraşi.
Mathematical Danube Competition" este un concurs de pregătire pentru Olimpiada Internaţională de Matematică şi Balcaniadă. La concurs participă: elevii care au făcut parte din loturile lărgite de juniori și seniori ale României; premianții M.E.N. de la clasa a VI-a, din anul 2017, de la etapa finală a O.N.M.; loturi reprezentative din Bulgaria și Republica Moldova.

Imagini de la a XXI-a ediție a concursului „Ion Barbu-Dan Barbilian”