An școlar 2015-2016

 

Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi - „Şcoală Europeană" pentru a doua oară

La cea de-a XIII-a ediţie a Competiţiei Naţionale „Şcoală Europeană", organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu" Călăraşi a obţinut din nou prestigiosul titlu „Şcoală Europeană". Acest titlu este valabil pe o perioadă de 3 ani. Şcoala „Nicolae Titulescu" a fost prima şcoală din judeţul Călăraşi care a reuşit să câştige acest titlu, la cea de-a X-a ediţie (2013); astfel, la ediţia din 2016, şcoala noastră este prima şcoală din judeţ care a obţinut pentru a doua oară consecutiv titlul „Şcoală Europeană".
Ceremonia de decernare a distincţiei a avut loc luni, 17 iunie 2016, la Palatul Parlamentului, şi a fost deschisă de Adrian Curaj, ministrul educaţiei. Din partea şcolii noastre a participat o delegaţie compusă din prof. Mirică Niculai - director, prof. Constantin Adriana - director adjunct, prof. Olaru Adriana - responsabil cu programe europene şi eleva Călin Iulia Maria. De la Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi a participat prof. Caraion Steluţa - inspector general adjunct.

Premii pentru elevii calificaţi la etapa naţională a olimpiadei de fizică

Prof. Univ. Dr. Corina Oana Bondi a acordat celor trei elevi calificaţi la etapa naţională a olimpiadei de fizică (Constantin Nichi Laurenţiu şi Culea Gabriel Alexandru, clasa a VI-a şi Tudorache Cristian, clasa a VII-a) premii de 100 USD pentru fiecare. Premiile au fost oferite miercuri, 13 aprilie 2016, de către doamna Gherghinica Petre, mama Corinei Bondi. Premiile se acordă anual, începând cu anul 2015, în baza unui contract de sponsorizare încheiat la data de 16 decembrie 2014 între Prof. Univ. Dr. Corina Oana Bondi şi Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu".
Imagini de la festivitate

Concursul „Ion Barbu-Dan Barbilian" - ediția a XX-a

În perioada 23 - 25 octombrie 2015 a avut loc la Călăraşi ediţia a XX-a a Concursului Naţional cu participare internaţionalăIon Barbu-Dan Barbilian", organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi. Concursul de matematică pentru clasele V-VIII s-a susţinut la Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi. Subiectele şi rezultatele de la concursurile de matematică şi literatură s-au publicat în pagina concursului.
Festivitatea de premiere pentru concursul de matematică a avut loc duminică, 1 noiembrie, începând cu ora 9.30, la sala Barbu Ştirbei.

Aprilie 2016: 14 elevi calificaţi la etapa naţională a olimpiadelor şcolare!

Olimpiada de Limba şi literatura română:
- Fierea Adina Mihaela, clasa a V-a (prof. Iordache Daniela)
- Stăuceanu Andreea, clasa a VI-a (prof. Chirea Mădălina)
Concursul naţional „Ionel Teodoreanu":
- Barbu Diana Miruna, clasa a VII-a (prof. Iordache Daniela)