Premierea elevilor calificați la etapa națională a olimpiadei de fizică și matematică

Marți, 9 aprilie 2019, în laboratorul de fizică al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” Călărași, a avut loc întâlnirea dintre domnul Petre Gheorghe, reprezentant al sponsorului Corina Oana Bondi, profesor universitar doctor la Facultatea de medicină, Universitatea Pittsburgh, Pennsylvania, S.U.A. și elevii calificați la etapa națională a olimpiadelor de matematică și fizică.

Doamna Corina Bondi, fostă elevă a școlii noastre, cu care ne mândrim, lucrează în domeniul cercetării neurologice la Centrul Safar de pe lângă Universitatea Pittsburgh. În anul 2015 a fost distinsă cu titlul de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Călăraşi”, prin Hotărâre a Consiliului Local, pentru merite deosebite în întreaga activitate desfăşurată şi reprezentarea la nivel internaţionl a Municipiului Călăraşi.  În urmă cu cinci ani, doamna profesor dr. Bondi a hotărât să susțină olimpicii calificați la etapa națională a olimpiadelor de matematică și fizică, în semn de recunoștință pentru formarea excepțională de care a beneficiat în această școală. Începând cu anul 2017, a cooptat un nou sponsor pentru școală, profesor dr. Anthony E. Kline, fost mentor și actual coleg, care dorește să susțină peformanța în domeniile chimie și biologie.

Elevii calificați în acest an la etapa națională: Grosu Maria Iulia, clasa a VII-a F, matematică, (îndrumător prof. Iordache Camelia) și Tudorache Ștefan, clasa a VII-a A, fizică,  (îndrumător prof. Șerban Netti), au primit fiecare un premiu în valoare de 100 USD.

Ca de fiecare dată, domnul Petre Gheorghe ne-a împărtășit din suflet lucruri interesante despre școală și viață. Elevii premiați, dar și domnul director Mirică Niculai au mulțumit sponsorului pentru generozitate și au apreciat că acest premiu va reprezenta o motivație în plus pentru ca elevii să obțină în continuare rezultate meritorii.

Imagini de la festivitate

Fotografii din sălile de clasă în care îşi desfăşoară activitatea clasa pregătitoare