An școlar 2020-2021

 

Recomandări privind activitatea didactică online

Recomandări privind organizarea activității didactice online în condiții de siguranță

Procedura de selecție a participanților la mobilități Erasmus+ KA1

Marți, 1 septembrie 2020, s-au afișat Apelul instituțional pentru selecția participanților la mobilitățile din proiectul Erasmus+ KA1Educație de calitate și management eficient pentru o școală de succes” și Anexele la Apel. Informații despre proiect se găsesc în pagina https://www.scoalanicolaetitulescu.ro/informatii/evenimente.

An școlar 2019-2020

 

Proiectul de Dezvoltare Instituțională 2020-2025 (draft)

Draftul Proiectului de Dezvoltare Instituțională al Școlii „Nicolae Titulescu” Călărași pe perioada 2020-2025 poate fi consultat aici. El va fi dezbătut și avizat în primul Consiliu Profesoral din anul școlar 2020-2021.

Școala „Nicolae Titulescu” a obținut finanțare pentru un nou proiect Erasmus+

Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași este beneficiara unui nou proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, Acțiunea Cheie1- Mobilități de formare a cadrelor didactice, domeniul Educație școlară.
Titlul proiectului: Educație de calitate și management eficient pentru o școală de succes
Număr de referință: 2020-1-RO01-KA101-078356
Perioada de implementare: 1 septembrie 2020 – 31 martie 2022
Buget: 41745 euro
Manager de proiect: prof. Olaru Adriana
Scopul proiectului: Creșterea calității educației din Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași prin perfecționarea competențelor metodice și manageriale, în context european, ale celor 49 de profesori de gimnaziu
Obiective:
- Dezvoltarea competențelor profesorilor de gimnaziu de utilizare a strategiilor interactive de predare-învățare prin integrarea eficientă a softurilor educaționale și prin conexiunea dintre teorie și practică
- Îmbunătățirea managementului școlar în învățământul gimnazial din școală prin achiziționarea de cunoștințe și abilități de bază despre noile strategii de management al clasei pentru construirea unui mediu pozitiv, bazat pe încredere în sine, spirit de echipă, lidership
- Prevenirea, gestionarea și reducerea fenomenului de bullying și cyberbullying din gimnaziu prin elaborarea unui plan coerent de politică școlară.

În cadrul proiectului sunt prevăzute 17 mobilități de formare continuă a cadrelor didactice din gimnaziu, în 5 fluxuri:
Fluxul 1: Cursul „ The Best Social Media and Web solutions for your Classroom”, în perioada 14-19 septembrie 2020, la Nisa, Franța (2 participanți)
Fluxul 2: Job shadowing, în perioada 19-24 aprilie 2021, la Colegiul „Jules Verne”, Rivery, Franța (5 participanți)
Fluxul 3: Cursul „Interactive Teaching - Using Educational Games and New Technology in order to enhance learners’ motivation”, în periada 19-25 iulie la Oslo, Norvegia (3 participanți)
Fluxul 4: Cursul „Effective classroom management strategies and ideas for teachers”, în perioada 8-14 august 2021, la Bologna, Italia (4 participanți)
Fluxul 5: „Bullying and cyber bullying”, în periada 29 august-3 septembrie 2021, la Porto, Portugalia (3 participanți)

Participanții la mobilități vor fi selectați printr-un concurs organizat pe baza unei proceduri ce va fi publicată pe site-ul școlii. Mobilitățile vor fi precedate de activități de pregătire tematică, lingvistică și culturală a beneficiarilor.

Anunț important

Ca urmare a deciziei Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, cursurile unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, postliceal și profesional se suspendă începând din data de 11.03.2020 până la data de 22.03.2020, inclusiv.
Recomandarea fermă către copii și părinții acestora este de a petrece cât mai mult timp la domiciliu, evitând spațiile publice aglomerate.

Rezultate la Evaluarea Națională și anunț privind depunerea contestațiilor

Rezultatele de la Evaluarea Națională

Anunț privind depunerea contestațiilor

Ziua porților deschise

Marți, 3 martie 2020, la Școala „Nicolae Titulescu” Călărași a avut loc „Ziua porților deschise” - o activitate informală și dinamică, la care au participat viitorii elevi de la clasa pregătitoare împreună cu părinții lor. Ei au fost primiți cu multă căldură de elevii de la clasa pregătitoare, de profesorii și conducerea școlii. Activitatea a debutat cu prezentarea școlii și a ofertei educaționale pentru clasa pregătitoare, în anul școlar 2020-2021. În continuare, au vizitat școala și s-au implicat în activitățile organizate la sala de sport. Printre momentele surpriză, menționăm un scurt program artistic realizat de grupul vocal, corul școlii și grupul de dansuri tematice.  

Evenimentul s-a remarcat prin multă emoție din partea piticilor, multă atenție din partea părinților și multă implicare din partea elevilor și profesorilor școlii.

Imagini de la eveniment

Anunțuri importante despre Evaluarea Națională

Intrarea candidaților în săli

Repartizarea candidaților în săli

Repartizarea în săli este valabilă pentru ambele probe scrise (Limba română și matematica).