eTwinning

Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași a obținut titlul de Școală eTwinning 2024 – 2025.

Școlile eTwinning formează o rețea de școli de elită, fiind recunoscute la nivel european drept modele în domenii precum:

    • practicile digitale
    • practicile de siguranță online
    • abordările inovatoare și creative ale pedagogiei
    • promovarea dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice
    • promovarea practicilor de învățare în colaborare în rândul personalului și elevilor.

    Școala „Nicolae Titulescu” este membră a comunității eTwinning din anul 2012.

Școli diferite, culturi diferite, limbi diferite se întâlnesc în același proiect de ritmuri.

La demararea  proiectului eTwinning „Different languages same rhythms” au luat parte 21 de  profesori din Turcia, Franța, Italia, România, Ucraina, Moldova, Estonia și Polonia. Popescu Nicoleta, profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, participă cu cei 26 de elevi de la clasa a II-a C.

Profesorii au declarat că în cadrul proiectului au dorit să le arate elevilor că muzica este o limbă universală și că oamenii care vorbesc diferite limbi și vin din culturi diferite pot simți emoții comune în aceleași ritmuri. Prin intermediul proiectului au convenit să reunească culturile bogate din diferite țări, să ofere interacțiune socială și să creeze un climat de divertisment, permițând astfel copiilor să învețe lucruri diferite. Ei au subliniat că vor învăța prin experiență că muzica este o punte între culturi. Profesorii au precizat că elevii se vor putea exprima mai ușor prin muzică și vor fi introduși în universalitatea muzicii, care este o ramură a artei.

Partenerii de proiect vor păstra legătura prin întâlniri regulate pe eTwinning, WhatsApp și Zoom. Participanții la proiect au stabilit mai întâi regulile și selectarea elevilor care vor lua parte în cadrul acestui proiect. Copiii se vor reuni și se vor cunoaște prin Zoom. S-au stabilit sărbătorile comune și un program de lucru care va fi creat ținând cont de acestea. În cadrul proiectului, elevilor și familiilor acestora li se va oferi instruire despre navigarea sigură pe Internet. Vor fi  invitați speciali din diferite țări cu subiecte comune interesante pentru toți participanții. La finalul proiectului va fi realizat un produs comun.

Profesorii au declarat că, prin proiect, urmăresc ca elevii să conștientizeze că oamenii ar trebui să includă arta în viața lor, cu abilități sociale și artistice, EQ câștigând la fel de multă valoare ca succesul academic al IQ în secolul XXI.