An școlar 2018-2019

 

Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi - „Şcoală Europeană” pentru a treia oară

Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu" Călăraşi a obţinut, pentru a treia oară, titlul „Şcoală Europeană", valabil pe o perioadă de 3 ani. În anul 2013, Şcoala „Nicolae Titulescu" a fost prima şcoală din judeţul Călăraşi care a obținut acest titlu, la cea de-a X-a ediţie a Competiției Naționale „Școala Europeană”, organizată de Ministerul Educației Naționale. Titlul a fost recâștigat din nou la ediția a XIII-a, în 2016, și la ediția a XVI-a, din 2019, la care au participat 136 de unități de învățământ preuniversitar din 37 de județe și din capitală. Dintre cele 87 de unități de învățământ câștigătoare, doar școala noastră este din județul Călărași, fiind totodată singura școală din județ care a obținut de 3 ori acest titlu. 

Ceremonia de decernare a distincţiei a avut loc marți, 4 iunie 2019, la Palatul Parlamentului, în prezența doamnei Ecaterina Andronescu, ministrul educației. Din partea şcolii noastre a participat o delegaţie compusă din prof. Mirică Niculai - director, prof. Constantin Adriana - director adjunct, prof. Olaru Adriana - responsabil cu programe europene şi eleva Grosu Maria Iuliana. De la Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi au participat prof. Mihăilescu Elena - inspector școlar general și Micescu Nicolae, inspector școlar pentru proiecte educaționale.

Școlile premiate au primit certificatul și trofeul „Școală Europeană” și un premiu de 5000 de lei pentru dotări.

Imagini de la festivitatea de la Palatul Parlamentului

Școala „Nicolae Titulescu” își menține statutul de Eco-Școală 

Joi, 23 mai 2019, Școala „Nicolae Titulescu” a fost reevaluată pentru menținerea statutului de Eco-Școală și a Steagului Verde de către o comisie a Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), coordonatorul național al Programului Mondial Eco Școala. 
Comisia a vizitat mai multe clase și a stat de vorbă cu elevii despre problemele de mediu și activitățile realizate în ultimii doi ani în cadrul proiectului Managementul deșeurilor și curtea școlii.
Membrii comisiei au vizitat expoziția cu produsele realizate de elevi în cadrul activităților ECO: obiecte din materiale reciclabile, postere, desene.
Comisia a felicitat elevii și profesorii coordonatori pentru rezultatele obținute în derularea proiectului.

Educația ne unește

Joi, 23 mai 2019, la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași a avut loc dezbaterea pe marginea proiectului „Educația ne unește”. Au participat  cadre didactice, personal didactic auxiliar și nedidactic.
Dezbaterea a fost interesantă, animată, constructivă.

Imagini de la dezbaterea viziunii „Educația ne unește”, organizată la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” CăIărași

Anunț important

Ca urmare a deciziei Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, cursurile unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, postliceal și profesional se suspendă începând din data de 11.03.2020 până la data de 22.03.2020, inclusiv.
Recomandarea fermă către copii și părinții acestora este de a petrece cât mai mult timp la domiciliu, evitând spațiile publice aglomerate.

Luna plantării arborilor

În cadrul manifestării „Luna plantării arborilor” din ziua de 15 martie 2019, 19 elevi de la clasa a VII-a A, însoțiți de prof. Mirică Niculai - director și prof. Chițu Costel - director adjunct, au plantat 620 de puieți de plop euramerican, pe o suprafață de 1,24 ha în zona Chiciu. În cadrul evenimentului „Ziua porților deschise” din 11 iunie 2019, ei au vizitat suprafața plantată pentru a observa modul cum au pornit în vegetație și lucrările manuale și mecanice executate. Șeful Ocolului Silvic Călărași, inginer Cheșcă Iulian Ionuț, le-a făcut o prezentare și un scurt istoric al Ocolului Silvic Călărași.

Ziua porților deschise

Marți, 3 martie 2020, la Școala „Nicolae Titulescu” Călărași a avut loc „Ziua porților deschise” - o activitate informală și dinamică, la care au participat viitorii elevi de la clasa pregătitoare împreună cu părinții lor. Ei au fost primiți cu multă căldură de elevii de la clasa pregătitoare, de profesorii și conducerea școlii. Activitatea a debutat cu prezentarea școlii și a ofertei educaționale pentru clasa pregătitoare, în anul școlar 2020-2021. În continuare, au vizitat școala și s-au implicat în activitățile organizate la sala de sport. Printre momentele surpriză, menționăm un scurt program artistic realizat de grupul vocal, corul școlii și grupul de dansuri tematice.  

Evenimentul s-a remarcat prin multă emoție din partea piticilor, multă atenție din partea părinților și multă implicare din partea elevilor și profesorilor școlii.

Imagini de la eveniment

Premii la concursul LuminaMath 2019

Miercuri, 17 aprilie 2019, a avut loc festivitatea de înmânare a diplomelor elevilor din Școala „Nicolae Titulescu” premiați la Concursul de matematică LuminaMath.

Imagini de la eveniment

 1 Decembrie 2019 - Ziua națională a României

Școala „Nicolae Titulescu” a sărbătorit Ziua națională a României printr-un program artistic de cântece populare, o expoziție de costume naționale și produse tradiționale românești și o expoziție de desene tematice, intitulată „Omagiu eroilor neamului”. Elevilor li s-a prezentat un film documentar despre evenimentele istorice din decembrie 2018 și semnificația acestora în contextul realizării Marii Uniri.

Imagini de la eveniment

Premierea elevilor calificați la etapa națională a olimpiadei de fizică și matematică

Marți, 9 aprilie 2019, în laboratorul de fizică al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” Călărași, a avut loc întâlnirea dintre domnul Petre Gheorghe, reprezentant al sponsorului Corina Oana Bondi, profesor universitar doctor la Facultatea de medicină, Universitatea Pittsburgh, Pennsylvania, S.U.A. și elevii calificați la etapa națională a olimpiadelor de matematică și fizică.

Doamna Corina Bondi, fostă elevă a școlii noastre, cu care ne mândrim, lucrează în domeniul cercetării neurologice la Centrul Safar de pe lângă Universitatea Pittsburgh. În anul 2015 a fost distinsă cu titlul de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Călăraşi”, prin Hotărâre a Consiliului Local, pentru merite deosebite în întreaga activitate desfăşurată şi reprezentarea la nivel internaţionl a Municipiului Călăraşi.  În urmă cu cinci ani, doamna profesor dr. Bondi a hotărât să susțină olimpicii calificați la etapa națională a olimpiadelor de matematică și fizică, în semn de recunoștință pentru formarea excepțională de care a beneficiat în această școală. Începând cu anul 2017, a cooptat un nou sponsor pentru școală, profesor dr. Anthony E. Kline, fost mentor și actual coleg, care dorește să susțină peformanța în domeniile chimie și biologie.

Elevii calificați în acest an la etapa națională: Grosu Maria Iulia, clasa a VII-a F, matematică, (îndrumător prof. Iordache Camelia) și Tudorache Ștefan, clasa a VII-a A, fizică,  (îndrumător prof. Șerban Netti), au primit fiecare un premiu în valoare de 100 USD.

Ca de fiecare dată, domnul Petre Gheorghe ne-a împărtășit din suflet lucruri interesante despre școală și viață. Elevii premiați, dar și domnul director Mirică Niculai au mulțumit sponsorului pentru generozitate și au apreciat că acest premiu va reprezenta o motivație în plus pentru ca elevii să obțină în continuare rezultate meritorii.

Imagini de la festivitate

Concursul „Ion Barbu-Dan Barbilian” - ediția a XXIV-a

În perioada 25 - 27 octombrie 2019 a avut loc la Călărași ediția a XXIV-a Concursului cu participare internaționalăIon Barbu-Dan Barbilian, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Călărași. Concursul de matematică pentru clasele V-VIII s-a desfășurat la Școala „Nicolae Titulescu” Călărași. La concurs au participat 337 de elevi din 12 județe, municipiul București, Bulgaria și Republica Moldova. 
Sâmbătă, 26 octombrie 2019, la Școala „Nicolae Titulescu” a avut loc și Concursul Mathematical Danube Competition”, la care au participat 69 elevi din loturile lărgite de juniori și seniori ale României și loturile reprezentative ale Bulgariei și Republicii Moldova.
Subiectele și rezultatele concursurilor se găsesc în pagina concursului.