Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic - 2021

Începând cu anul 1999, în întreaga lume, în săptămâna 4-10 octombrie se sărbătoreşte Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic. Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a ales această perioadă pornind de la sărbătorirea a două evenimente: 4 octombrie 1957 – lansarea primului satelit realizat de om, Sputnik 1, şi 10 octombrie 1967 - semnarea Tratatului privind principiile care guvernează activităţile statelor în domeniul explorării şi utilizării pașnice a spațiului cosmic, inclusiv a Lunii și a celorlalte corpuri cerești.
Tema Săptămânii Mondiale a Spațiului 2021 este „Femeile în spațiu” – așa că vom sărbători unele dintre numeroasele femei uimitoare care au făcut parte din călătoria noastră către stele.
În cadrul Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic, desfășurăm, împreună cu școlile partenere, proiectul „Noi și Spațiul Cosmic”, din dorința de a ne alătura celor care doresc să cunoască, să studieze și să înțeleagă tainele Universului. Elevii implicați au realizat machete, desene, postere, prezentări Power Point care au fost incluse în cadrul unor expoziții tematice și a unor albume cu imagini ale activităților realizate.

Imagini cu produsele realizate de elevi